Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....

Loodvervangers, het alternatief voor Lood.

Onze naam Dak en Lood doet wellicht vermoeden dat wij gespecialiseerd zijn in Lood. Dit klopt voor een deel, daarnaast bieden wij ook loodvervangers aan. De vraag naar loodvervangers is de laatste jaren toegenomen. Hier voorzien wij onze klanten natuurlijk in.

 

Gewicht en lengte

De alternatieven die wij u bieden zijn Leadex en Ubiflex. Deze producten zijn als gezegd licht en daarnaast ook nog eens erg sterk en flexibel en buigzaam waardoor het verwerken hiervan makkelijk is. Beiden producten zijn circulair, in langere lengtes te verwerken en nog een unieke eigenschap van deze producten is dat het in verschillende kleuren te verkrijgen is, namelijk rood, grijs en zwart. Beiden producten zijn makkelijk te verwerken en op dezelfde manieren als traditioneel bouwlood van spouwmuur tot aan schoorsteen.

Voor verwerking op locaties waar veel wind staat raden wij u aan om de loodvervanger vast te zetten met een lijm of kit.

Binnenkort kunt u bij ons op onze kanalen montage video’s zien voor de verwerking van deze producten!

 

Leadax en Ubiflex

Misschien doen we deze producten wel tekort als we het loodvervangers noemen, wij noemen het liever een alternatief voor traditioneel bouwlood. Het product lood heeft een heleboel voordelen maar door de komst van alternatieven als Leadax en Ubiflex komen helaas ook de nadelen in beeld. Een nadeel van lood is het gewicht. Dit is een flinke belasting voor degene die het product verwerkt. De alternatieven zijn veel beter hanteerbaar bijvoorbeeld een rol Leadax 33 cm bij 6 meter weegt 7,6 kg terwijl een rol 18 ponds lood van 33 cm bij 3 meter al gauw 18kg weegt. Naast het gewicht is de maximale lengte die verwerkt kan worden bij lood maximaal 1,5 meter is daar waar met de alternatieven dit kan oplopen tot 12 meter..

 

Verwerkingsmogelijkheden

  1. Loodvervangers kunnen worden toegepast als waterkering in (spouw)gevels en onder uw kozijnen.
  2. Aan de onderzijde van uw schoorsteen metaansluiting op de dakpannen.
  3. Als waterkering toegepast met loketten in schoorstenen.
  4. Loodvervangers kunnen worden verwerkt aan de onderzijde van uw dakkapellen of dakvensters als waterdichting en als aansluiting van zijgevels van dakkapellen op het pannendak.
  5. Als waterdichte aansluiting tussen een gevel en aanbouw. Maak gebruik van voegclips bij bevestiging van de loodvervanger in de uitgefreesde voeg.
  6. De loodvervanger kan worden aangebracht als kilgoot en als waterkering op de nok van een (pannen)dak.

 

 

 

Waarom kiezen voor Dak & Lood?

De Dak & Lood groothandel voor bouwend Nederland

Speciale inkoopprijzen voor zakelijke klanten

Gratis verzending vanaf € 250,-- incl. btw

Voor 12:00 uur besteld, vandaag verzonden

Klantwaardering 9,6!

Onafhankelijk advies

Centraal gevestigd in Midden Nederland

Mogelijkheid tot afhalen

 

 

 

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? U kunt ons bereiken telefonisch via +31 (0) 33 720 08 55 of per mail via [email protected].