Offerte-aanvraag Prefab lood op maat-loodloketten-spouwlood

Prefab lood op maat gezet kan in veel situaties een betere, goedkopere en snellere oplossing zijn dan zelf zetten van bladlood vanaf de rol.  Wij kunnen op basis van een tekening of op de door u ingevulde vragenlijst een prijs doen toe komen voor loodloketten en spouwlood.

Voor loodloketten en spouwlood passen wij uitsluitend 20 ponds bladlood toe volgens het bouwbesluit. Daarmee volgen wij eisen van het bouwbesluit en zijn de lokketen beschermd tegen opwaaien en gaan een leven lang mee.

heeft u andere vragen of een speciaal verzoek stuur een e-mail aan [email protected] 

 

Lees meer >

De voordelen van prefab lood

Prefab loodloketten en spouwlood biedt verschillende voordelen ten opzichte van regulier lood.

  • Direct verwerken op de bouwplaats
  • Geen snijafval en dus minder kosten
  • Geen voorraad lood meer nodig
  • Eenvoudig te bestellen met de maatwerk tool bij Dak en lood
  • Binnen 2 weken geleverd op de bouwplaats door Dak en Lood
  • Een duidelijke tekening met maatvoering verkleind de faalkosten

Toepassingen van prefab lood

Daar waar er efficiencyslagen behaald moeten worden in de bouw, is het kunnen plaatsen van geprefabriceerde elementen een slimme en geschikte oplossing.

Veel elementen die voorheen ter plekke op maat werden vervaardigd van bladlood, kunnen tegenwoordig van tevoren geheel op maat worden gefabriceerd. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

 

Lood en milieu

Alle vernieuwingen in de bouw ten spijt, het oude vertrouwde lood blijkt wel degelijk een milieuvriendelijk bouwmateriaal. Dat is de uitkomst van TNO-onderzoek naar de milieueffecten van lood in de bouw. Met name de duurzaamheid en de hoge mate waarin lood kan worden hergebruikt (circulair) draagt bij aan de goede milieuprestaties. Met deze uitkomsten is het hardnekkige misverstand ontzenuwd dat lood slechter zou zijn voor het milieu dan alternatieven. Het tegendeel blijkt waar.

TNO deed verschillende onderzoeken naar de milieueffecten van lood in de bouw. Zo onderzocht men wat de gevolgen zijn van zogenaamde ‘afspoeling’ bij lood dat aan de buitenlucht is blootgesteld. “Het onderzoek toont aan dat er geen risico is voor het milieu”, zegt voorzitter Theo Mimpen van de Stichting Bouwlood. Zelfs wanneer daken van gebouwen van het rioolstelsel zouden worden afgekoppeld en het afstromende water direct in het milieu terechtkomt, is er geen milieurisico, blijkt uit de conclusies van TNO.