Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....

De PVC Regenpijp

pvc regenpijp
Met een regenpijp van PVC haalt u een hoogwaardig product aan huis. PVC is een stevige kunststof en kan extreme weersomstandigheden aan. Hierbij weet u zeker dat uw afvoer ook bij tropische temperaturen, vrieskou en herfststormen goed blijft functioneren. Bovendien is een regenpijp van PVC vrijwel onderhoudsvrij, en heeft het een levensduur van gemiddeld 12 jaar. PVC is verkrijgbaar in verschillende kleuren waardoor u deze altijd kunt aanpassen aan de stijl van uw woning!.

Welke regenpijp?

Welke regenpijp u nodig heeft hangt natuurlijk af van de grootte van uw dak. Hieronder vind u een makkelijk overzicht met de diverse afmetingen en bijbehorende dakoppervlakken.
  • Buis met doorsnede van 70 mm: verwerkt regen van 40 m2 dakoppervlak
  • Buis met doorsnede van 80 mm: verwerkt regen van 50 m2 dakoppervlak
  • Buis met doorsnede van 100 mm: verwerkt regen van 100 m2 dakoppervlak

Bent u van plan om zelf uw regenpijp te vervangen? Wij hebben hieronder voor u een stappenplan gemaakt.

  • Voordat u een nieuwe regenpijp gaat plaatsen moet u eerst de oude pijp losmaken en weghalen. Als de beugels hun beste tijd hebben gehad dan kunt u deze ook het beste vervangen.
  • Meet hoe groot de nieuwe hemelwaterafvoer moet zijn en zaag deze op maat. Gebruik hiervoor een standaard zaag.
  • Vervolgens gaat u de beugels monteren. Boor hiervoor gaten in de muur waar u de pinnen van de beugels in gaat slaan. Het is verstandig om dit in een voeg te doen, hierin boren gaat eenvoudiger dan in steen. Maak een iets kleiner gat dan de pinnen zodat deze goed blijven zitten. Vervolgens kunt u de beugels monteren in de muur.
  • Tot slot kunt u de hemelwaterafvoer in de beugels plaatsen. Zo eenvoudig is het vervangen van een regenpijp!