Koper Regenpijpen

Het kiezen van de juiste regenpijpen voor je woning gaat verder dan alleen functionaliteit. Het gaat ook om esthetiek, duurzaamheid en waarde op de lange termijn. Voor huiseigenaren die deze elementen willen combineren, zijn koperen regenpijpen dé oplossing. 

Koper is een van de meest duurzame materialen als het gaat om regenpijpen. Ze zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden en gaan decennia mee zonder te corroderen. Voor huiseigenaren betekent dit minder zorgen over vervangingen of frequente reparaties.

Milieuvriendelijkheid van koperen regenpijpen

Koper is 100% recyclebaar zonder verlies van kwaliteit. Dit betekent dat, wanneer je koperen regenpijpen uiteindelijk vervangen moeten worden, het materiaal een nieuw leven kan krijgen in een ander product, wat bijdraagt aan een groenere planeet.

Lees meer >

Koper Regenpijp | HWA buis Ø 80 mm
Artikelcode KOHWHBRO80M2
€73,02Incl. btw
Koper Regenpijp | HWA buis Ø 80 mm - lengte 2 of 3 meter aan de bovenzijde opgetrompt.
Koper Stadsuitloop - Uitloop Ø 80 mm afm. 60 x 80 mm
Artikelcode KOHWSU6080D80
€44,21Incl. btw
Een Koper stadsuitloop wordt gebruikt om aan te sluiten op de kiezelbak bij een plat dak naar de regenpijp, om het water af te voeren naar het riool. Leverbaar in de maten Ø 80 - 60x80 mm
Koper Vergaarbak vierkant Ø 80 mm
Artikelcode KOHWVBVRD80
€96,45Incl. btw
De Koper vergaarbak vangt het hemelwater op van de dakgoot of het platte dak om het via de regenpijp weer af te voeren. Het houdt eventuele verstoppingen tegen en is een prachtig decoratiestuk. Verkrijgbaar in de maat 80 mm.
Koper Bocht Ø 80 mm - 40°
Artikelcode KOHWBORO80G40
€17,01Incl. btw
Koper Bocht rond met spie verjongd Ø 80 mm 40°. Deze bocht kan worden gebruikt om een sprong te maken.
Koper Bocht Ø 80 mm - 85°
Artikelcode KOHWBORO80G85
€37,07Incl. btw
Koper Bocht rond gelast met spie verjongd Ø 80 mm 85°. Deze bocht kan worden gebruikt om een sprong te maken.
Koper Bocht Ø 80 mm - 72°
Artikelcode KOHWBORO80G72
€18,73Incl. btw
Koper Bocht Ø 80 mm met spie en verjongd - 80 mm 72° T.b.v. de aansluiting van de goot naar de regenpijp.
Koper Beugel Ø 80 mm Moer M10
Artikelcode KOHWBGRO80M
€13,37Incl. btw
Deze Koper ronde regenpijpbeugel Ø 80 mm met moer M10 met stokeind is voor de bevestiging van de regenpijp aan de muur. U gebruikt deze om de regenpijp vast te zetten aan een muur of paal.
Koper Dubbele Wrong Ø 80 mm
Artikelcode KOHWWRROD80
€6,44Incl. btw
De Koper wrong wordt over de koper regenbuis geschoven waarna de koper HWA beugel om de wrong kan worden gemonteerd. Zo bevestigt u de regenpijp aan de muur.
Koper Bladvanger (RVS Rooster) - 80 mm
Artikelcode KOHWBLROD80
€57,63Incl. btw
Een Koper bladafscheider 80 mm of bladvanger, wordt onderaan de regenpijp geplaatst en voorkomt verstopping van de riolering door bladeren. Zonder solderen makkelijk in elkaar te schuiven.
Koper Regentonvuller met Klep en Bladvanger Ø 80 mm
Artikelcode KOHWRVD80K
€71,80Incl. btw
De Koper regentonvuller met klep en bladvanger wordt tussen de koper HWA buis geplaatst om regenwater af te voeren naar een regenton en bladeren te scheiden van het riool. Voorzien van RVS rooster.
Koper HWA Sprongbocht Ø 80 mm
Artikelcode KOHWBOROSP80
€43,33Incl. btw
Koper sprongbocht is rond Ø 80 mm en heeft een verspringing van 60 mm hart op hart. Hiermee kunt u de dakgoot aansluiten op de regenpijp.
Koper Boldraadrooster / Bladvanger Ø 70/80 mm
Artikelcode KOHWBLD80
€5,57Incl. btw
Dit boldraadrooster kan in uw goot geplaatst worden. Hiermee voorkomt u verstoppingen in de regenpijp van vuil, blad, takjes of vogelnestjes.
Koper verbindingsstuk Ø 80 mm
Artikelcode KOHWVSRO80
€10,65Incl. btw
Met een Koper verbindingsstuk of mof/sok kunt u twee regenpijpen zonder een optromping waterdicht aan elkaar verbinden. Toepassing bij afgezaagde regenpijpen. Verkrijgbaar in Ø 80 mm.
TT-HWA Tijdelijke HemelWaterAfvoer rond 80 mm
Artikelcode TT-HWA80
€24,18Incl. btw
Tijdelijke hemelwaterafvoer tijdens verbouwen. Compleet pakket met 15 meter PE flexibele slang en 2 slangen klemmen. Bescherm uw gevel tegen wateroverlast en uitslag.

Veelgestelde vragen over Koperen Regenpijpen

 • Zijn koperen regenpijpen niet duurder in aanschaf?
  Ja, de initiële kosten van koperen regenpijpen kunnen hoger zijn in vergelijking met andere materialen zoals PVC of aluminium. Echter, gezien hun levensduur en beperkte onderhoudsvereisten, kunnen ze op de lange termijn zeer kosteneffectief zijn.
 • Hoe onderhoud ik mijn koperen regenpijpen?
  Koperen regenpijpen vergen relatief weinig onderhoud. Het is wel belangrijk om ze regelmatig te inspecteren op vuil en bladeren en deze te verwijderen. Dit zorgt voor een ongehinderde waterstroom en voorkomt mogelijke beschadigingen.
 • Verkleuren koperen regenpijpen niet na verloop van tijd?
  Ja, koperen regenpijpen zullen na verloop van tijd een patina ontwikkelen. Voor velen is dit juist een van de charmes van koper, omdat het een mooie, verweerde uitstraling geeft.
 • Kan ik koperen regenpijpen combineren met andere dakgoten?
  Absoluut. Hoewel koperen regenpijpen prachtig passen bij koperen dakgoten, kunnen ze ook worden gecombineerd met andere materialen, afhankelijk van de esthetische voorkeur van de huiseigenaar.