Zwarte Aluminium Regenpijpen | HWA buis | Regenbuis (RAL9005)

Met de Zwart Aluminium Prefa Serie kunt u een gebouw op subtiele wijze accentueren. Deze zwarte regenpijpen serie wordt zeer gewaardeerd om zijn eenvoud in een diep zwarte (RAL9005) kleur, die zonder solderen kan worden aangebracht. Voordelen aluminium regenpijpen/HWA buis:

  • Zelf monteren zonder solderen (verlijmen)
  • 40 jaar garantie met een garantiecertificaat!
  • Ook op het verlijmen geldt 40 jaar garantie 
  • Maatvast dus sluit naadloos op elkaar aan
  • De unieke kleuren gaan dankzij de P.10 coating een leven lang mee
  • Alle toebehoren verkrijgbaar in alle kleuren.

Lees meer >

Zwart Aluminium Regenpijp | HWA buis Ø80 mm -3 meter
Artikelcode ALHWHBRO80M3GR
€61,44 €56,72Incl. btw
Zwart Aluminium Regenpijp | HWA buis Ø80 mm - lengte 3 meter aan de bovenzijde opgetromd RAL9005
Keuzehulp-Regenpijp Systeem - Zwart Aluminium
€62,44Incl. btw
Stel uw zwarte hemelwaterafvoer (HWA) samen in onze Zwart Aluminium Prefa Serie (RAL9005). Selecteer uw lengte zwarte regenpijp, beugels en bochten, vergaarbak. Meerdere bochten nodig? Klik op Dupliceer voor een tweede of derde zwarte bocht.
Zwart Aluminium Stadsuitloop - Uitloop Ø80 mm afm. 60 x 80 mm
Artikelcode ALHWSU6080D80GR
€98,45 €68,96Incl. btw
Een zwart aluminium stadsuitloop wordt gebruikt om aan te sluiten op de kiezelbak bij een plat dak naar de regenpijp, om het water af te voeren naar het riool. Leverbaar in de maten Ø 80 - 60x80. mm
Zwart Aluminium Vergaarbak Ø80 mm - model: Mini
Artikelcode ALHWVBMID80GR
€84,19Incl. btw
De Zwart aluminium vergaarbak vangt het hemelwater op van de dakgoot of het platte dak om het via de regenpijp weer af te voeren. Het houdt eventuele verstoppingen tegen en is een prachtig decoratiestuk. Verkrijgbaar in de maat 80 mm.
Zwart Aluminium Vergaarbak junior Ø80 mm
Artikelcode ALHWVBJRD80GR
€86,78Incl. btw
De zwart aluminium vergaarbak vangt het hemelwater op van de dakgoot of het platte dak om het via de regenpijp weer af te voeren naar het riool. Het is een prachtig decoratiestuk. Verkrijgbaar in de maat Ø 80 mm. (RAL 9005)
Zwart Aluminium Vergaarbak vierkant - Ø80 mm
Artikelcode ALHWVBVRD80GR
€194,79Incl. btw
De zwarte aluminium vergaarbak (RAL9005) vangt het hemelwater op van de dakgoot of het platte dak om het via de regenpijp weer af te voeren. Het houdt eventuele verstoppingen tegen en is een prachtig decoratiestuk. Verkrijgbaar in de maat 80 mm.
Zwart Aluminium Beugel 80 mm- Moer M10
Artikelcode ALHWBGRO80MGR
€9,51Incl. btw
Deze Zwart Aluminium ronde beugel met moer M10 met stokeind is voor de bevestiging van de regenpijp aan de muur. U gebruikt deze om de regenpijp vast te zetten aan een muur of paal.
Aluminium HWA beugel M10 inslagpen
Artikelcode ALHWIPM10
€2,12Incl. btw
Inslagpen aluminium tbv HWA beugel M10 lang 140 mm. Voor bevestiging aan de muur of schutting met aansluitring. van grijs rubber.
Zwart Aluminium Bocht 80 mm - 40°
Artikelcode ALHWBORO80G40GR
€21,52Incl. btw
Zwart Aluminium Bocht rond met spie verjongd - Ø80 mm 40° RAL9005. Deze bocht kan worden gebruikt om een sprong te maken.
Zwart Aluminium Bocht 80 mm - 72°
Artikelcode ALHWBORO80G72GR
€20,89Incl. btw
Aluminium Bocht Ø80 mm met spie en verjongd - 72° T.b.v. de aansluiting van de goot naar de regenpijp.
Zwart Aluminium Bocht 80 mm - 85°
Artikelcode ALHWBORO80G85GR
€31,59Incl. btw
Zwart Aluminium Bocht rond gelast met spie verjongd - 85°. Deze bocht kan worden gebruikt om een sprong te maken.
Zwart Aluminium HWA T-stuk 72° rond 80 mm
Artikelcode ALHWTS808080G72GR
€85,75Incl. btw
Zwart Aluminium T-stuk 80x80x80 mm 72 graden voor aansluiting meerdere regenpijpen.
Zwart Aluminium HWA Sprongbocht 80 mm
Artikelcode ALHWBOROSP80GR
€29,00Incl. btw
Zwart Aluminium sprongbocht is rond 80 mm en heeft een verspringing van 60 mm hart op hart. Hiermee kunt u de dakgoot aansluiten op de regenpijp.
Zwart Aluminium Bladvanger en Regentonvuller 80 mm
Artikelcode ALHWRVD80KGR
€72,98Incl. btw
De zwart aluminium regentonvuller met klep en bladvanger (RAL9005) wordt tussen de aluminium HWA buis geplaatst om regenwater af te voeren naar een regenton en bladeren te scheiden van het riool. Voorzien van RVS rooster.
Zwart Aluminium Schuifmof Ø80 mm
Artikelcode ALHWMFRO80GR
€69,05Incl. btw
Met een zwart aluminium Schuifmof kunt u de aluminium regenpijp aansluiten op het riool en waterdicht aan elkaar verbinden. Toepassing bij afgezaagde regenpijpen. Verkrijgbaar in 80 mm.
Zwart Aluminium Regenton Vulautomaat incl. aansluitkoppelingen slang
Artikelcode ALHWRVD80GR
€181,42Incl. btw
Deze zwart aluminium regentonvuller zorgt voor het automatisch vullen van uw regenton. Toepasbaar op HWA buis Ø 80 mm. Deze wordt tussen de regenpijp geplaatst zonder solderen omdat deze aan de bovenzijde is opgetromd en aan de onderzijde verjongd.
Zwart Aluminium Trechteruitloop Ø80 mm mastgoot
Artikelcode ALHWTU333M80GR
€32,43Incl. btw
De Zwart aluminium Trechteruitloop voor mastgoot vangt het hemelwater op van de dakgoot om het via de regenpijp weer af te voeren naar het riool. Eenvoudig zelf te monteren zonder solderen.
Zwart Aluminium Trechteruitloop Ø80 mm bakgoot
Artikelcode ALHWTU333B80GR
€53,66Incl. btw
De Zwart aluminium Trechteruitloop vangt hemelwater op van de dakgoot en voert het via de regenpijp weer af naar het riool. Het houdt verstoppingen tegen. Verkrijgbaar in Ø100 mm voor de bakgoot met gratis verloopstuk 100/80. Monteren zonder solderen.
Zwart Aluminium verbindingsstuk Ø80 mm
Artikelcode ALHWVSRO80GR
€8,79Incl. btw
Met een zwart aluminium verbindingsstuk of sok kunt u twee regenpijpen zonder een optromping waterdicht aan elkaar verbinden. Toepassing bij afgezaagde regenpijpen. Verkrijgbaar in 80 mm.
Zwart Aluminium Wand montage plaat - Moer M10
Artikelcode ALHWWMPZW
€13,19Incl. btw
Deze Zwart Aluminium Wand montage plaat gebruikt u in combinatie met een beugel om de regenpijp vast te zetten aan een muur of paal.
Zwart Aluminium Buitenhoek - Mastgoot 333 - Haaks
Artikelcode ALDGBUHOM333GR
€42,63Incl. btw
Zwart Aluminium haakse buitenhoek voor een mastgoot M333, waarbij de kraal aan de buitenkant zit. Het is eenvoudig te plaatsen en leverbaar voor maat M333.
Montagelijm voor Aluminium Dakgoot
Artikelcode ALDGML290
€49,32Incl. btw
Aluminium montage lijm
Zwart Aluminium reparatie stift
Artikelcode ALRSZW
€18,72Incl. btw
Met een Aluminium reparatie stift werkt u kleine schades weg, beschikbaar in de kleuren:zwartRAL9005
Aluminium dakgoot montage lijmset
Artikelcode ALMLS
€93,10Incl. btw
Met een aluminium montage set verlijmt u de dakgoten aan elkaar.

Het aanbrengen, de montage, van het zwarte HWA systeem (RAL9005) is eenvoudig en u wordt stap voor stap begeleid in de instructievideo's. Eenvoudig in elkaar passen en verlijmen maken het werk simpel en toch verantwoord indien men de instructies volgt.  

Door zijn onmiskenbare kleur in combinatie met traditionele materialen zoals hout of steen, kunnen smaakvolle gevels worden gecreëerd die jaar in jaar uit hun sierlijkheid behouden met 40 jaar garantie (gratis garantiebewijs)!

Onderstaande instructievideo's geven een totaalbeeld van de montage.

Waterbesparing kan op vele manieren bijvoorbeeld door spoelonderbrekers, een waterbesparende douchekop of door een zuinige wasmachine. Waar veel mensen niet direct aan denken is het opvangen en hergebruik van regenwater, hagel en sneeuw. Ook wel hemelwater genoemd.

We zouden bijna vergeten dat het water dat uit de kraan komt, ooit uit de lucht is komen vallen. Normaal gesproken wordt het hemelwater dat op het dak valt via de regenpijpen naar het riool afgevoerd en daarna naar een waterzuiveringsinstallatie of het wordt geloosd op oppervlaktewater. Dit is zonde, gezien het hergebruik van het regenwater (ook wel regenwaterrecuperatie genoemd) zowel milieuvriendelijk als waterkosten besparend is.

Regenton subsidie

Toepassingen van hergebruik regenwater 

Binnenshuis kunt u hemelwater hergebruiken voor het schoon maken, doorspoelen van het toilet of voor in de wasmachine. Buitenshuis voor het wassen van de auto en voor het besproeien van de tuin.

Voordelen hergebruik regenwater 

Behalve dat het hemelwater gratis en milieuvriendelijk is, heeft het ook andere voordelen. Namelijk, het hemelwater is van nature zacht en schoon omdat het geen kalk bevat. Planten doen het beter op kalkloos regenwater en er komen geen kalk strepen op de ramen of op de auto bij het wassen. Daarnaast bespaart u op uw wasmiddelgebruik omdat hemelwater veel zachter is dan drinkwater en uw wasmachine gaat langer mee gezien er geen kalkaanslag ontstaat. Gemiddeld kan er 20%-50% wasmiddel bespaard worden. Dit komt overheen met gemiddeld 28 euro per jaar. Door regenwater op te vangen en hergebruiken, wordt het rioleringsstelsel minder belast omdat het regenwater niet rechtstreeks naar het riool wordt afgevoerd waardoor het zuiveringsproces van het afval water beter wordt en er minder kans is op overstromingen.

Regenwater opvangen

Het opvangen van regenwater kan zowel bovengronds als ondergronds. In beide gevallen in het belangrijk om regenpijp af te koppelen van het riool. Hoe je dit doet lees je in regenwater afkoppelen.

Regenton

Bovengronds kan het regenwater opgevangen worden met behulp van de oude vertrouwde regenton. Het plaatsen van een regenton is de meest logische, goedkope en laagdrempelige als men hemelwater wil benutten. De kosten van regentonnen beginnen bij enkele tientjes voor een bescheiden formaat kunststof ton en via grotere tonnen en wijnvaten houdt het op bij de Regenzuil. Een van de grootste regenton-varianten. Regentonnen worden over het algemeen gebruikt voor het water geven van tuinbeplanting, maar ook de planten binnen zijn er erg blij mee. Bekijk hier een overzicht met welke regentonnen er te koop zijn. Of kijk hier op bol.com voor de top 10 beste regentonnen.