Bakgoten

Een goede afvoer van hemelwater is belangrijk, dat weet u ongetwijfeld. Hemelwater kan sneeuw, water of hagel zijn. Zinken dakgoten zijn zeer geschikt om al dit regenwater probleemloos af te voeren. Dak en Lood helpt u graag verder door het leveren van hoge kwaliteit zinken dakgoten en zinkwerk toebehoren. Lees meer >

Zinken Bakgoot B30 - 1, 2 of 3 meter
Artikelcode ZKDGDGBGB30M1
€17,00Incl. btw
Een zinken bakgoot wordt door vakmensen toegepast voor allerlei verschillende panden. Met name voor de afwatering van daken wordt gebruik gemaakt van de rechthoekige bakgoot.

Let op: afwijkende levertijden voor zendingen buiten NL.
Zinken Bakgoot B37 - 1, 2 of 3 meter
Artikelcode ZKDGDGBGB37M1
€21,00Incl. btw
Een zinken bakgoot wordt door vakmensen toegepast voor allerlei verschillende panden. Met name voor de afwatering van daken wordt gebruik gemaakt van de rechthoekige bakgoot.

Let op: afwijkende levertijden voor zendingen buiten NL.
Zinken Bakgoot B44 - 1, 2 of 3 meter
Artikelcode ZKDGDGBGB44M1
€24,00Incl. btw
Een zinken bakgoot wordt door vakmensen toegepast voor allerlei verschillende panden. Met name voor de afwatering van daken wordt gebruik gemaakt van de rechthoekige bakgoot.

Let op: afwijkende levertijden voor zendingen buiten NL.

Dakenlood.nl is dé groothandel van Midden-Nederland voor dak en lood. Voor alle vakmensen leveren we de beste materialen, zoals bladlood, loodvervangers, dakbedekking en isolatieplaten.

Een zinken dakgoot

Het afvoeren van hemelwater gebeurt in vrijwel alle gevallen door middel van een dakgoot. Maar, waarom zou u voor een zinken dakgoot kiezen en niet voor een dakgoot van ander materiaal? Zinken dakgoten worden vaak gebruikt omdat zink een exclusieve en authentieke uitstraling heeft. Deze uitstraling werkt vervolgens weer door op de uitstraling van het bedrijfspand of woning.

Zink is daarnaast ook een materiaalsoort wat uiterst duurzaam is. Een zinken dakgoot gaat dan ook met gemak vele jaren mee en zijn onderhoudsvriendelijk. 

Verschillende maten en soorten zinken dakgoten

Zinken dakgoten kunnen worden geleverd en gerealiseerd in veel verschillende soorten en maten. De mastgoot en de bakgoot zijn de meest populaire en de meest verkochte dakgoten. Op Dakenlood.nl vindt u een overzicht van alle materialen en benodigdheden voor het samenstellen van uw zinken dakgoten. 

De zinken mastgoot

Een mastgoot kenmerkt zich door een halfronde doorsnede. De naam mastgoot komt uit het verleden. Vroeger werden de mastgoten namelijk gemaakt met behulp van stukken rondhout of masten.

Een mastgoot heeft voor de bevestiging vrijwel altijd een mastgootbeugel nodig. Dak en Lood verkoopt deze beugels in verschillende vormen en maten, passend bij de mastgoten zelf. De mastgootbeugels zijn verzinkte beugels die op muurplaten of dakbeschoten bevestigd worden, waarna de mastgoot zelf er in gelegd kan worden.

De zinken bakgoot

Een bakgoot heeft, zoals de naam al zegt, een bakvormige doorsnede. In Nederland, België en Luxemburg is de bakgoot de meest gebruikte dakgoot. De B37 zinken bakgoot is de standaard rechthoekige dakgoot. Deze goot heeft een rechthoekige vorm en wordt met name gebruikt voor de afwatering van standaard daken. De zinken bakgoot is ook verkrijgbaar in de maten B30 en B44.

De bevestiging van een bakgoot is vrijwel identiek aan de bevestiging van een mastgoot. Een verzinkte dakgootbeugel bevestigt u aan een muurplaat of een dakbeschot, waarna de goot er in gelegd kan worden. 

De dakgoot verbindingen

Om de dakgoot goed aan te laten sluiten op de regenpijp en de riolering kan het nodig zijn om een bocht of tussenstuk in de hemelwaterafvoer te plaatsen. Dak en Lood heeft verschillende soorten bochten beschikbaar voor alle verschillende situaties. Er zijn 3 verschillende maten bochten, namelijk bochten van 40, 72 of 85 graden. 

Zinken regenpijpen

Voor het goed afvoeren van het hemelwater uit de dakgoot is een zinken regenpijp nodig. Een regenpijp vervoert het hemelwater van de dakgoot naar de riolering. Een zinken regenpijp heeft een lange levensduur en is onderhoudsvriendelijk. Zinken regenpijpen worden dan ook door veel vakmensen ingezet.

Het bestelproces van zinken dakgoten

Voordat u een zinken dakgoot kunt bestellen is het van belang dat u weet welke maat u nodig heeft. Er zijn verschillende maten beschikbaar: B30, B37, B44, M30, M37, M44, Ø80 en Ø100. De bijbehorende onderdelen, zoals de bevestigingsbeugels, zijn ook in deze zelfde maten in onze webshop terug te vinden.

Zinken dakgoten van Dakenlood.nl

Welke dakgoot uw voorkeur ook heeft en past bij uw project; Dakenlood.nl heeft alle dakgoten op voorraad. Dit zorgt dat wij u een snelle levering kunnen garanderen van 1 á 2 werkdagen. Bestellingen van €200,- of meer worden geheel gratis verzonden.

Naast een snelle levering hanteren wij ook scherpe prijzen voor ons gehele assortiment. Deze prijzen kunnen wij hanteren doordat wij de materialen scherp inkopen. Onze vaste klanten profiteren van extra inkoopvoordeel, ook op zinken dakgoten. Dit voordeel is gebaseerd op uw bestelhistorie. Dat is Dakenlood.nl!