Dampscherm

Wilt u de isolatie in uw dakconstructie beschermen tegen optrekkend vocht? Damptransport dóór de constructie voor zijn? Dan is PE folie, zoals u ongetwijfeld weet, een zeer geschikte oplossing. Wanneer u de PE folie aanbrengt op de warme zijde van uw constructie, zal de folie als een soort schild gaan werken. Natuurlijk hebben wij voor een optimale dichting hiervoor ook PE tape in ons assortiment.

Lees meer >

Online bestellen van PE folie

In onze webshop kan u dampremmende folie altijd tot op het laatste moment bestellen… Wij hebben namelijk alle artikelen in onze webshop op voorraad. Daarom kunnen wij binnen de kortste keren verzenden. U kan gerust uitgaan van een levering binnen 1 á 2 dagen. Maar Dakenlood.nl biedt meer… Namelijk de beste kwaliteit voor de laagste prijs van Nederland. En bestelt u regelmatig bij ons? Dan doen wij daar nog een schep bovenop: extra inkoopvoordeel voor al onze vaste klanten.

Aanbrengen van dampremmende folie

Eigenlijk hoeven wij u natuurlijk niets uit te leggen over het aanbrengen van dampremmende PE folie. Toch doen we het… Gewoon, omdat het kan. Dampremmende folie dient altijd aan de warme kant van het isolatiemateriaal bevestigd te worden. Bij daken betekent dit ónder het isolatiemateriaal. Ook is het belangrijk dat de folie voldoende overlapt wordt, anders geeft dit het vocht alsnog de kans om ertussendoor te komen. Het afdichten moet vervolgens met PE tape.

Dampremmende folie of dampwerende folie?

Deze twee termen worden vaak door elkaar gebruikt. Het verschil in dampwerende en dampremmende folie zit ‘m in de doorlaatbaarheid. Dampremmende folie, met een sd-waarde van 200, kan net zoveel damp tegenhouden als een luchtlaag van zo’n 200 meter. U kan zich voorstellen dat een luchtlaag van 1500 meter nog veel meer damp tegenhoudt. De folies die hieraan voldoen worden ook wel dampwerend, of dampschermen, genoemd. Dit soort folies hebben sd-waardes van rond de 1500.