Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel EPDM Dakbedekking - Breedte 3,05 meter

SealEco EPDM Dakbedekking - Breedte 3,05 meter

Topskin LSFR is een Amerikaans ongewapend vliegvuurbestendig* EPDM membraan dat zich kenmerkt door een brede range van standaard rolbreedtes, met als groot voordeel dat het maken van naden op locatie tot een minimum wordt beperkt._x000D__x000D_Prijs per m

| Download de handleiding hier |

Topskin LSFR is een Amerikaans ongewapend vliegvuurbestendig* EPDM membraan dat zich kenmerkt door een brede range van standaard rolbreedtes, met als groot voordeel dat het maken van naden op locatie tot een minimum wordt beperkt. Topskin EPDM kent vele toepassingen, zowel geballaste, verkleefde als mechanisch bevestigde daken. De gladde structuur van Topskin EPDM bespaart tijd en maakt het plaatsen door één of twee dakdekkers bijzonder eenvoudig.

Geballaste daken (Topskin LSFR)
Het Topskin membraan wordt los gelegd op de ondergrond en voorzien van de juiste tegels of voldoende grind, volgens de geldige regelgeving. Grind zorgt er tevens voor dat het hemelwater minder snel in de riolering terecht komt en kan worden beschouwd als waterbuffer. Indien correct uitgevoerd is de kans op verstopping door bladeren kleiner dan bij ongeballaste daken.

Verkleefde daken (Topskin LSFR)
Verkleven van het Topskin membraan wordt vooral toegepast bij lichte dakconstructies en bij daken met een te grote helling om te ballasten. Het membraan wordt partieel verkleefd met MS polymeer lijm waarbij de lijm met bijbehorend lijmpistool wordt aangebracht. Ook kan het membraan volledig verkleefd worden op de ondergrond met verspuitbare contactlijm. De verspuitbare contactlijm wordt dubbelzijdig aangebracht. Topskin EPDM membranen worden verkleefd op diverse ondergronden zoals beton, staal, hout, geschikte isolatie of een oud bitumineus dak, voor zover deze schoon, droog, in goede staat en degelijk bevestigd zijn. Raadpleeg altijd vooraf of de ondergrond geschikt is voor verlijming.

Mechanisch bevestigd (Topskin LSFR)
Het plaatsen van Topskin EPDM met behulp van mechanische bevestigers is zeer efficiënt en is een niet perforerende bevestigingstechniek. Het kan op diverse ondergronden toegepast worden. Vooraf wordt een windbelastingsberekening gemaakt t.b.v. het aantal bevestigers en de onderlinge afstand van de RMA bevestigingsstroken. Op het dak wordt een raster uitgezet voor de RMA stroken. De RMA stroken worden mechanisch bevestigd met rechthoekige of vierkante volgplaatjes of middels de Metric Batten Strips en een hiervoor geschikte schroef. Ter plaatse van de strip wordt de Topskin EPDM met primer behandeld. Nadat de primer droog is wordt het papier van de RMA strook verwijderd en de Topskin plooivrij teruggevouwen en aangedrukt.

* Door de krachtige wind overgewaaid vuur, hetzij bij een brand, hetzij bij het afsteken van vuurpijlen.

Stap 1

EPDM op maat

Verkrijgbaar in breedte van 3,05 of 4,57 meter. Gewenste lengte opgeven in meters

Stap 2

EPDM Spuitlijm - E245 Spraybond

Verbruik ca. 2,4 - 3 m² per bus van 750 ml

Stap 3

Hemelwaterafvoer

Stap 4

Dakdoorvoer

Stap 5

EPDM Kit - GeoFlex MS

Voor afdichten van naden en randen

Stap 6

Daktrim

Daktrim lijst, binnenhoek of buitenhoek

Stap 7

EPDM multicleaner

Voor het verwijderen van kit resten.

Bestelling

Nog geen producten toegevoegd.