Dakgoot Schoonmaken - Dakenlood.nl
Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....

Dakgoot schoonmaken

De herfst is in volle gang en daarbij horen.. vallende bladeren,  losse takjes, mos en allerlei ander ronddwarrelend vuil vanuit de natuur. Prachtige natuurverschijnselen, maar voor woningen vraagt de herfst om het nodige onderhoud. 

Bladeren, takken, groenafval en afval van dakpannen verzamelen zich namelijk volop in dakgoten. Dit kan allerlei nadelige gevolgen hebben; denk aan een verstopping of aan een lekkage. Een dakgoot schoonmaken en een dakgoot onderhouden voorkomt veel van deze problemen.

 

Waarom eigenlijk een dakgoot schoonmaken?

Bijna ieder huis heeft één of meerdere dakgoten. Deze dakgoten zijn er om het hemelwater wat op het dak terecht komt af te voeren via de aangesloten regenpijp. Door het jaar heen verzamelt zich echter ook veel vuil en groenafval in de dakgoten. Dit vuil in de dakgoot zorgt dat hemelwater niet meer goed kan worden afgevoerd, met alle gevolgen van dien. We benoemen de meest voorkomende.

 

VERSTOPPING VAN DE DAKGOOT

U kunt het zich waarschijnlijk wel voorstellen; een dakgoot die vol ligt met bladeren en takken raakt verstopt. Een verstopte dakgoot zorgt dat hemelwater niet meer weg kan lopen uit de dakgoot. Daarnaast kan er door een verstopping schade ontstaan aan de muur, aan het dak of aan de dakgoot zelf.

 

LEKKAGE RONDOM DE DAKGOOT

Bij een verstopping van de dakgoot kan het hemelwater niet meer worden afgevoerd. Dit kan uiteindelijk leiden tot overstromingen vanuit de dakgoot. Het hemelwater komt dan, samen met de eventuele ‘rommel’ vanuit de dakgoot via de muren van een woning naar beneden en er ontstaan lekkages. 

 

EEN DOORHANGENDE DAKGOOT

Een verstopping kan zorgen voor doorhangende dakgoten. Hemelwater wat niet weg kan lopen neemt veel gewicht met zich mee en dat zorgt voor (blijvende) schade aan de dakgoot.

 

SCHEURVORMING IN DE DAKGOOT

Het gewicht van het hemelwater wat blijft staan in de dakgoot kan uiteindelijk leiden tot scheurvorming in het materiaal van de dakgoot. 

 

Oplossingen voor een schone dakgoot

De hierboven geschetste problemen wilt u natuurlijk voorkomen. Gelukkig is dit ook heel goed mogelijk. Hoe?

 

Uw dakgoot schoonmaken

Ons advies is om aan het begin van het voor- én najaar de schoonmaak te doen. U kunt deze schoonmaak uitbesteden aan een professioneel bedrijf, maar het is ook goed mogelijk om deze schoonmaak zelf te doen.

Het zelf schoonmaken van de dakgoot kunt u doen door de onderstaande stappen te volgen:

 1. Zorg dat u alle benodigdheden bij de hand heeft. De benodigdheden zijn: een stabiele ladder, handschoenen, een tuinschepje, een vuilniszak / emmer, een tuinslang en eventueel een schuurspons of staalborstel tegen hardnekkig vuil.
 2. Schep het losse vuil wat in de dakgoot ligt met het tuinschepje uit de dakgoot. 
 3. Gebruik de tuinslang om de dakgoot door te spoelen. Hiervoor kunt u de slang in de goot leggen en het spuitstuk langzaam richting de regenpijp bewegen.
 4. Verwijder hardnekkig vuil wat wellicht nog overgebleven is met de spons of staalborstel.
 5. Spoel de dakgoot tot slot nog een keer goed door met de tuinslang.

Bent u geen professional? Dan raden we u bij dakgoten op lastige plekken of op grote hoogte aan om een professional in te huren om deze schoonmaak klus te klaren.

 

Voorkom een vuile dakgoot met de gootdrain

Een bekend Nederlands spreekwoord is ‘beter voorkomen dan genezen’. In dit kader is de gootdrain de perfecte oplossing om een vuile dakgoot en alle mogelijke gevolgen van dien te voorkomen.

 

Wat is een gootdrain?

Een gootdrain is dé oplossing tegen bladeren in de dakgoot. Een gootdrain is een dakgootbeschermer, gemaakt van kunststof gaas wat in de lengte is doorgesneden. Een gootdrain wordt in een dakgoot gelegd. Door de spanning en door de ronde vorm klemt een gootdrain zich vast in de dakgoot tussen de dakpannen en de gootrand. 

Deze boog van kunststof gaas in de dakgoot zorgt dat bladeren niet meer in de dakgoot vallen maar op de gootdrain. De bladeren die er op vallen drogen op en waaien vervolgens weer weg. Met een gootdrain voorkomt u de dakgoot vol bladeren en de dakgoot schoonmaak.

 

De gootdrain van Dak & Lood

De gootdrain van Dak & Lood voorkomt op een eenvoudige manier dat uw dakgoot verstopt raakt. De eigenschappen van deze gootdrain:

 • Diameter: 110 - 150 mm
 • Lengte: 3 meter
 • Type gootdrain: R178
 • UV-bestendig
 • De gootdrain is gemaakt van High Density Polyetheen (HDPE)
 • Geschikt voor zowel de bakgoot als de mastgoot. Wilt u meer informatie over de verschillende dakgoten? In dit artikel vertellen we u graag meer!

Bestel uw gootdrain eenvoudig online. Vandaag besteld is binnen 1-2 werkdagen in huis!

 

Contact

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? U kunt ons bereiken telefonisch via +31 (0) 33 720 08 55 of per mail via [email protected].